Om Summer Internship

Hver sommer tilbyr Capgemini summer internship til studenter som er interesserte i å prøve seg som konsulenter i krysningen mellom IT og forretning.  

I løpet av sommeren får studentene et godt innblikk i hvordan det er å være konsulent i Capgemini, og jobbe i team med andre studenter med ulike studiebakgrunner. De jobber i reelle prosjekter ute hos kunder, med veiledning fra våre konsulenter. Prosjektene tilpasses studentenes bakgrunn og interesser, og ved prosjektslutt presenteres prosjektene for ledelsen i Capgemini og kunden. Gjennom sommeren får studentene være med på sosiale arrangementer i Capgemini, og blir kjent med vår kultur.

IT-studenter
Capgemini tilbyr internship til studenter som ønsker å prøve seg som utviklere. Disse studentene får jobbe innenfor fagområdet Practice (Apps), som er alt fra front-end, back-end, JAVA, Cloud, ERP, CRM, SAP og Cyber Security. Dette gir studentene en unik mulighet til å få oppleve arbeidshverdagen til en utvikler i Capgemini.

Utviklingsprosjektene foregår med en smidig tankegang, hvor endringer skjer raskt. Sammen skal teamet komme frem til gode løsninger på komplekse utfordringer som gir verdi for kunden. Som summer intern i Practice vil man få stor innflytelse på utviklingen, og mye ansvar i teamet. Informasjonssikkerhet er viktig for alle prosjekter i Capgemini, og da spesielt utviklingsprosjekter. Derfor vil informasjonssikkerhet også være inkludert i opplæringen og utviklingsarbeidet, og prosjektteamet vil ha en egen dedikert rolle med ekstra fokus på sikkerhet.

Tidligere år har sommerstudentene blant annet laget løsninger for BI, Statoil, Moods of Norway og SpareBank 1.

Teknologi- og økonomistudenter
Studenter med bakgrunn innenfor teknologi og økonomi jobber ofte i fagområdet Insights & Data. Dette er avdelingen i Capgemini som jobber med datavarehus, Big Data, Business Intelligence, Machine Learning, kunstig intelligens (AI), dataanalyse og rådgivning.

Summer interns innenfor Insights & Data får mulighet til å arbeide med strukturerte analyser og ha et tett samarbeid med kunden. Dette innebærer informasjonsinnhenting og dataanalyse, planlegging og gjennomføre av møter og workshops med kunden, utvikle og implementere design og løsning, og presentere endelig løsning for kundens ledergruppe.

Tidligere sommerprosjekter hos Insights & Data har vært for kunder som Statoil, Gjensidige Forsikring, Politiet og Moods of Norway.

Management Consulting
Som summer intern i management consulting vil prosjektene fokusere på digital innovasjon, transformasjon og rådgivning for et bredt spekter av sektorer og industrier. I tett samarbeid med IT-kompetanse og tjenestedesign fra resten av Capgemini gruppen, kombineres strategi, dataanalyse og kreativt design med ekspertise innen industrier for å utvikle nye digitale løsninger og forretningsmodeller for fremtiden. Studentene bør ha en interesse for grensesnittet mellom forretning og IT, og hvilke muligheter dette medfører.

Designstudenter
Studenter med bakgrunn innen tjenestedesign, interaksjonsdesign og/eller visuelt design er summer interns Capgemini sitt datterselskap Frog. Frog er et globalt designfirma som arbeider med noen av verdens ledende selskaper. Selskapets ble grunnlagt i Tyskland i 1969, og kombinerer i dag innovasjonsekspertise fra Silicon Valley med skandinavisk designarv. Siden februar 2017 har Frog vært en del av Capgemini. Selskapet jobber med gründerbedrifter, ekspertmiljøer og globale konsern for å samskape produkter og tjenester som sjarmerer brukere, utfordrer industrier og definerer merkevarer.

Som summer intern i Frog, lærer studentene mer om å designe produkter, tjenester og strategier med fokus på kunde-og/eller brukeropplevelser. Studentene blir en del av Frog og et dedikert designmiljø, samtidig som de jobber i multi-disiplinære team sammen med sommerstudentene fra Capgemini, og med veiledning fra våre erfarne designere.

%d bloggere liker dette: