Hilsen fra Stavangerkontoret!

Hei alle sammen! 

Her kommer en oppdatering fra Summer of Code i Stavanger. Vi er en gjeng bestående av 8 studenter som jobber på to ulike prosjekt. Nå har vi allerede jobbet i 4 uker sammen og har dermed kommet halvveis i internshipet. På denne tiden har vi blitt godt kjent med hverandre, lært utrolig mye og kommet godt i gang med prosjektene. Vi har møtt på utfordringer og opplevd frustrasjon til tider, men ikke minst har vi kjent på mestringsfølelse gang etter gang. 

Her er teamet som jobber i avdelingen Software Engineering.  

Teamet i Software Engineering

Martin og Odin er ferdig med fjerde året på datateknologi på UiS og har spesialisert seg innen sikre og pålitelige systemer. 

Joachim er ferdig med andre året på datateknologi på UiS og Elisabeth er ferdig med fjerde året på industriell økonomi og teknologiledelse med fordypning i datateknologi og kunstig intelligens på NTNU. 

Gi en jul på Instagram

De jobber for kunden Gi en jul Stavanger, et prosjekt hvor frivillige kan gi en jul til en familie som trenger det, i form av julemiddag og julegaver. Karianne Munch-Ellingsen leder prosjektet i Stavanger, og med god hjelp fra barnevern- og sosialtjenesten i Stavanger finner hun frem til de familiene som har behov for dette. I 2020 fikk 715 barn og 496 voksne en finere jul takket være en hel haug med gavmilde givere. Oppgaven til teamet i Software Engineering er å lage en web-applikasjon som skal digitalisere prosessen om å bli giver og å melde inn familier. 

Her er teamet som jobber i avdelingen Insights & Data.  

Teamet i Insights & Data

Aron er ferdig med fjerde året på industriell økonomi og teknologiledelse på DTU, med spesialisering i Ledelse og operasjons analyse. 

Aleksander er ferdig med fjerde året på master i anvendt matematikk på INSA Toulouse og har spesialisert seg innen machine learning og statistiske modeller. 

Jonathan er ferdig med tredje året på Ingeniørvitenskap & IKT på NTNU og har hovedprofil innen Produksjonsledelse 

Tor-Fredrik er ferdig med fjerde året på datateknologi på UiS og har spesialisert seg innen sikre og pålitelige systemer. 

Her er teamet fra Capgemini sammen med gjengen fra Sildikon Valley

Dette teamet jobber for kunden Sjøfartsdirektoratet, hvor Capgemini har flere konsulenter som jobber for dem. I sommer er studentene med på et prosjekt som heter Sildikon Valley, som er et innovasjonsprosjekt i Haugesund hvor flere aktører deltar på en konkurranse som varer i løpet av sommeren. Den bedriften med den mest innovative, kreative og beste løsningen vinner årets prosjekt. I år er vi fire studenter fra Capgemini som jobber tett sammen med tre andre studenter som er ansatt hos Sjøfartsdirektoratet som interns. Vi jobber med å lage, utvikle og teste risikomodeller som kan brukes til inspeksjon ved fartøy. Vi undersøker hvordan Sjøfartsdirektoratet kan være med å lage et grunnlag for økt IKT-sikkerhet I den maritime sektoren. Og undersøke hvordan vi kan få flere fartøy til å flagge inn hos Sjøfartsdirektoratet. 

Grilling på takterrassen

Vi kickstartet sommeren med grilling på takterrassen på kontoret, og har gjennom sommeren gjort masse sosialt sammen. Her ser dere noen bilder fra bading, tur i parken og Gladmatfestivalen i Stavanger.  

Bading og pizza ved en av de flotte strendene i Stavanger
Summer of Code på Gladmaten i Stavanger

Gjennom sommeren sørger Capgemini for faglig input og god oppfølging i vår utvikling som  IT-konsulenter. Våre to mentorer Ronny og Benjamin har daglig standup-møter med begge team, og rådgir oss i de utfordringer som oppstår.  

Til nå har vi hatt spennende og interaktive kurs om bruk av teams, devOps, Clean Code, test og kvalitet, GDPR og cyber security. Vi merker et høyt nivå av kompetansedeling på tvers av avdelinger og stillinger. I løpet av disse første fire ukene føler vi at vi har lært mer enn hva vi gjør gjennom et helt semester på studiet, og da kan vi ikke annet enn å glede oss til fortsettelsen.  

Vi snakkes!  

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: