Summer of Code – Oris Dental

Hei, hei, hallo!

Vi er sommerstudentene Miriam og Tobias, og studerer begge Datateknologi på NTNU i Trondheim. Dette semesteret fullførte vi fjerdeåret i løpet og gleder oss til å sette i gang med prosjektoppgave kommende semester. Men før den tid, har vi en sommer her hos Capgemini som vi koser oss med 😊

Vi skulle i teorien møte hverandre for første gang 11. mars til en god middag på Wood, men sånn ble det ikke. Ikke misforstå, middag på Wood med Ignite2019 og Ignite2020 ble det, men morsomt nok kjente vi hverandre fra før: vi er nemlig i samme vennegjeng på studiet og var til og med i samme faddergruppe! Dermed hadde vi vårt første møte leeenge før 11. mars. Vi var derimot ikke klar over at vi skulle ha sommerjobb sammen før møtet i mars, så vi ble begge positivt overrasket da vi fant ut dette.

Ettermiddagstreff med Ignite2020

I løpet av denne sommeren skal vi få prøve oss som IT-konsulenter i et spennende prosjekt for kunden Oris Dental. Her skal vi utvikle en progressiv web applikasjon som skal brukes til oversikt over klinikker. Vi skal utvikle et web-api i C# for backend, og bruke Nuxt rammeverket, som baserer seg på Vue.js, i frontend.

Første uken av Sommer-of-Code fikk vi nettkurs i begge teknologiene på plattformen Pluralsight for å introdusere oss til dem. Deretter, i uken etter, startet vi første sprint med den faktiske utviklingen av prosjektet. Da kjente vi at kursene kom godt til nytte, men også at de ikke dekket alt vi lurte på. Det var da fint at vi hadde to fantastiske mentorer som satte av tid til å svare på alle spørsmålene våre, selv i en hektisk arbeidsdag.

En gledelig overraskelse vi ikke visste om før vi startet i sommer, var at Trondheimskontoret har noe som kalles Tokaffe hver fredag. På Tokaffen (som selvfølgelig er kl. 14:00) er det selvsagt nok kaffe, men også noe godt man kan tygge på ved siden av, og brus for de som vil ha det. Om man ikke har lyst på noen av delene, kan man bare komme for å slå av en hyggelig prat med kollegaer. Vi synes at Tokaffen er en hyggelig tid der man får bli bedre kjent med de man jobber med.

Og med fredagen over og Tokaffen i magen sier vi vårt farvel til denne uken og ønsker dere alle en god helg og god sommer!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: