En hilsen fra årets summer interns i Oslo ☀

Hei alle sammen!

Endelig er det tid for sommerens aller første innlegg på sommerbloggen. Jeg heter Emma og er en av hele 13 summer interns i Capgemini Oslo sommeren 2021. Dette innlegget kommer til å gi et innblikk i hva vi gjør her i Oslo, og hvor mye gøy vi har funnet på i løpet av den første uka! I løpet av de neste ukene vil dere også få høre fra Capgeminis summer interns i Bergen, Trondheim, Stavanger og Fredrikstad, så her er det mye å glede seg til.

I Oslo er vi delt inn i fire team, som alle jobber på ulike prosjekter. En liten intro av teamene kommer her:

Norsk helsenett, Practice: Jonas, Awalle, Krishant og Torstein jobber på et prosjekt for Norsk Helsenett. Oppgaven deres er å utvikle en app som skal motivere folk til å være mer aktive, og dette vil de løse ved å lage en sosial plattform der man kan utfordre hverandre eller utfordre seg selv ved å sette daglige mål.

Norsk helsenett, Insights & Data: Emil, Katarina, Sabina og Markus jobber også på prosjekt for Norsk Helsenett. De har fått hele to prosjekter å jobbe med. Norsk Helsenett får tilsendt mange forslag på nye idéer (for eksempel apper eller funksjonaliteter) som de kan vurdere å implementere. Det første prosjektet går ut på å bygge opp en applikasjon for å automatisere denne idé-prosessen ved å bruke Microsoft PowerApps. Det andre prosjektet til gruppen går ut på å bygge en innsiktsplattform slik at Norsk Helsenett kan samle innsikt fra sine kanaler. Første prioritet er å trekke ut nøkkeltall om aktivitetsnivået til Norges befolkning, og gjennom sommeren samler gruppen inn data fra Capgemini-ansatte ved hjelp av smartklokker – så «Norges befolkning» blir i første omgang representert av Cap-ansatte!

Sjøfartsdirektoratet: Andreas og Stian jobber på et prosjekt for Sjøfartsdirektoratet. Prosjektet går ut på å lage en kunnskapsgraf for den internasjonale skipsmodellen SFI. De har gjennom uken satt seg inn i semantiske teknologier som de skal bruke i prosjektet.

Forsvarsbygg: Jeg (Emma), Rebekka og Martin jobber på et prosjekt for Forsvarsbygg. Her har vi fått i oppgave å lage en søkbar informasjonsmodul som skal gjøre det lettere for forsvarets leietakere å finne fram til nyttig informasjon om alt fra søknadsprosesser til tilbakebetaling av depositum.

Uka startet med onboarding på kontoret. De to sommerstudentene fra Fredrikstad-kontoret kom også til Oslo for onboarding, og vi fikk møtt interns fra resten av landet på Teams. Dagen ble fylt av både spennende foredrag og oppstartsmøte med kunder. På kvelden hadde vi en flott velkomstmiddag på Delicatessen Aker Brygge, med masse deilig tapas.

Etter jobb på tirsdag ble det arrangert «Øl på taket», der vi ble bedre kjent og fikk kost oss i det flotte været på samme tid. På onsdag fikk vi også litt faglig input med «Clean code»-kurs av Edvard Graarud, som ga oss en påminnelse om hvor viktig det er å skrive ryddig kode som andre kan ta over etter man er ferdig.

På torsdag ble det annonsert at Capgemini hadde gått inn i en stor avtale med Nortura om oppkjøp av deres IT-selskap Matiq. Dette medfører blant annet 100 nyansatte i Capgemini, og det måtte selvfølgelig feires! Flere samlet seg på takterrassen, og de som ønsket fikk et glass med bobler. Vi sommerstudenter syntes det var veldig gøy å få være med på feiringen, det er ikke akkurat noe som skjer hver dag.

Nortura-avtalen ble feiret med stil

Vi har vært utrolig heldige, fordi vi får lov til å jobbe på kontoret hver dag. Så lenge vi fortsetter å følge smittevernsreglene og er flinke til å bruke munnbind når vi beveger oss fra sitteplassene våre, håper vi at det kan fortsette slik hele internshipet 🤞. For oss sommerstudenter som har blitt vant til å sitte dagen lang på hjemmekontor er det veldig hyggelig å kunne møtes hver dag, spise lunsj i kantina og ta en is/kaffepause på takterassen i sola.

Etter mye jobbing slår det aldri feil med en is på takterrassen

Den første uka har gått utrolig fort, og nå er vi ordentlig i gang. De neste fire ukene skal vi jobbe hardt for å ferdigstille prosjektene våre slik at kundene blir fornøyde, men vi skal også ha mye sosialt opplegg som vi gleder oss masse til.

Med det sender vi stafettpinnen videre til våre summer interns i Bergen. Hilsen alle summer interns i Oslo!❤

Future so bright you need sunglasses 😎😎😎

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: