Prosjekt for Norsk Helsenett!

Hei bloggen! 

Da har vi snart hatt vår første arbeidsuke hos Capgemini, og her kommer litt info om et av de to prosjektene som pågår hos Norsk Helsenett (NHN) i sommer.  

Team 1 består av meg (Jesper), Simen, Iqran og Hanne. Vi er alle studenter fra NTNU, med unntak av Simen, som er Igniter (Graduate programmet til Capgemini). Simen jobber til vanlig i Insights and Data, Iqran studerer Kybernetikk og Robotikk, Hanne studerer Kommunikasjonsteknologi og jeg studerer Datateknologi.  

Denne sommeren har vi fått som oppgave å utforme en skjemabygger som helsepersonell kan benytte seg av for å lage skjema som kan sendes til innbyggerne i Norge.  

Et eksempel på et skjema er dette https://minhelse.helsenorge.no/skjemautfyller?Query=Questionnaire/302, som ble laget for å prøve å kartlegge spredningen av Covid. Ettersom det er svært ønskelig å kunne utveksle og strukturere data, spesielt innenfor helsesektoren, benytter NHN seg av FHIR spesifikasjonen, som kan leses mer om her (https://www.hl7.org/fhir/), for å blant annet spesifisere denne type skjema. Målet for sommeren er å lage en skjemdesigner som kan generere spørreskjema som følger denne standarden. Man kan på mange måter se på det som en slags Google forms, bare for helsepersonell 🙂

Løsningen vi lager blir bygget i React med TypeScript, og vi benytter oss også av et open-source komponentbibliotek, kalt Ant Design(https://ant.design/). Vi har ikke helt tatt stilling til om vi kommer til å være avhengig av å gjøre noe back-end ennå, men det blir i så fall i .NET Core.  

Denne uken har vi brukt mye tid på å sette oss inn i prosjektet, bli kjent med kunden og også å bli kjent med Capgemini. Vi hadde først en workshop med kunden for å få satt scopet på oppgaven, før vi også hadde en kort introduksjon til best-practices når det kommer til design, gjennomført av Idean (Capgeminis eget design-selskap). Deretter har de siste par dagene gått med til å lage skisser og så smått begynne på utviklingen av løsningen. 

Ingen i teamet har skrevet en linje med React før, men 50% har erfaring med Vue, så det hjelper oss ihvertfall litt på vei. De neste ukene kommer nok derfor til å gå med på å lære best-practices i React i parallell med utvikling av løsningen for NHN.  

Alt i alt virker det som et veldig spennende og meningsfylt prosjekt, samtidig som NHN er en veldig hyggelig kunde, som vi gleder oss masse til å jobbe med videre i sommer. 

Prøvde å få til noen bra bilder med 1-meter regelen, gikk ikke så bra 

Begrensninger på hvor mange som kan være på kontoret gjør at det er ganske tomt, men fortsatt veldig hyggelig! 

Vi gleder oss til sommeren videre, i kveld skal vi på Utendørs og nyte det fine Osloværet før vi på fredag skal ha et kurs i estimering på Skøyen!

Hilsen Team 1 på Norsk Helsenett ❤

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: