Uke 7: Sol, sommer og bildebank

Hællæ!

Da var tiden kommet for å ta turen til Østfold og Fredrikstadkontoret, hvor Emilie og Jørn Henning “kosær sæ gløgg ihjæl” på kontoret i Plankebyen!

Jørn Henning og Emilie, klare til dyst!

Det begynner å nærme seg slutten på eventyret, og i den anledning må det være lov å si at dette har vært en fantastisk opplevelse. Dette har vært langt morsommere enn hva en skulle kunne forvente av en sommerjobb – det har vært utrolig lærerikt. Ikke minst så har vi kunnet glede oss over utsikten vi har opplevd fra kontorstolen (og kontorets beste sitteplass)!

Kan ikke klage på utsikten fra arbeidsplassen!

Prosjektet vårt i sommer har vært å utvikle en bildebank – en relativt enkel tjeneste for å lagre og organisere bilder, men med noen ekstra fiffigheter. Siden det meste var nytt for oss, gikk de første dagene gikk med på å sette seg inn i prosjektet og teknologien som skulle brukes. Frontend skulle utvikles i React og backend i Azure Functions, med lagring i Azure Storage. Vi skulle også bruke Azure Cognitive Services, behandle EXIF-data, autentisere brukere og litt annen snasen funksjonalitet. Mye nytt; litt skummelt og veldig spennende! Heldigvis har vi hatt en engasjert og dyktig veileder og masse hjelpsomme kolleger til å passe på oss.

Dag 2: Jørn spør om hjelp med et kranglete repo.
Dag 3: Masterclass i Git og DevOps.

Tiden har gått overraskende fort siden da og vi har etter hvert blitt godt kjent med verktøyene vi bruker. Det har vært utrolig lærerikt å jobbe i et godt og profesjonelt arbeidsmiljø, med solid oppfølging fra dyktige fagfolk! I tillegg til daglig stand-up og jevnlige møter med veileder og andre på kontoret for å diskutere progresjon og få tilbakemeldinger, har vi fått masse hjelp og opplæring i forskjellige verktøy og arbeidsmetoder.

Av finesser sommeren har hatt å tilby, er The Tall Ships’ Races ett av dem. Utsikten skuffet aldri – uansett hvor du befant deg på kontoret.

Underveis har vi fått verdifull erfaring i hvordan det er å jobbe i den virkelige verden. Ting er ikke alltid like forutsigbart og enkelt som på skolen, og man må ta utfordringene på strak arm når ikke alt går på skinner. Sommerens kanskje viktigste lærdom er verdien av lagspill: Ingenting er umulig med dyktige og engasjerte kolleger i ryggen (og litt DevOps)!

En front-end-utvikler har aldri nok skjermer. 😉

Når det nå nærmer seg slutten på årets summer internship og vi begynner å glede oss til å presentere resultatet av arbeidet som har blitt gjort, men det er også vemodig å tenke på at det snart er slutt. Første møte med arbeidslivet i IT-bransjen har levnet liten tvil om at det er dette vi vil jobbe med, og vi gleder oss til å starte karrierene neste år!

– Emilie og Jørn Henning

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: