Uke 6: Maskinlæring og OCR på dypt vann i Bergen

Hei fra oss summer interns hos Capgemini Bergen!

Vi er Carl som studerer Datasikkerhet, David som studerer Dataingeniør, og Joakim og Emilia som begge studerer Programutvikling. Vi var derfor alle klare for å på prøve oss som konsulenter og utviklere hos Capgemini denne sommeren.

Capgemini Bergen har nye kontorer med fantastiske muligheter for å nyte is på takterrassen når solen titter frem. Her er den viktigeste gruppen i fokus, så klart.

Nå har det gått hele 6 uker, og vi er på vår siste uke som summer interns hos Capgemini Bergen. Man sier at tiden går fort når man har det gøy, og vi synes disse ukene har gått veldig fort, så det sier jo noe. Vi har hatt det veldig fint, med god oppfølging fra både Capgemini og ikke minst kunden vår Pro Well Plan. Vi har byttet litt mellom å jobbe hos Capgemini og kunde, men med kontorer i 7. og 8 etasje med fin utsikt over den flotte byen Bergen har vi trivdes godt begge steder.

Kan ikke annet enn å smile når kunden spanderer middag

Kunden vår er altså Pro Well Plan, som navnet så fint hinter om er det snakk om profesjonell planlegging av oljebrønner. De lager løsninger for å effektivisere og forbedre planlegging av nye brønnborringer. Dette ved hjelp av allerede registrert data fra tidligere brønner, gjennom blant annet visualisering, analyse og maskinlæring. Vi har blitt delt i to team med hver vår spennende oppgave fra kunden.

Oljebransjen har en stor utfordring når det kommer til å få tak i ressurser og informasjon. Prosessen består gjerne av bla gjennom hundrevis av skannede PDF sider for å finne det de trenger. David og Joakim fikk jobbe med å lage en Web-applikasjon som gjør skannede PDF-dokumenter søkbare og med dette gjøre det veldig mye enklere for brønningeniører å studere og finne relevant data om lagde brønner. Carl og Emilia har fått jobbe med store mengder offentlig brønndata fra Storbritannia, med rikelig av data om brønnbaner, stratigrafi og annet. Med dette skulle vi få kjøre maskinlæring og gruppere brønner etter likheter. Begge oppgavene gir stor hjelp for brønningeniørers arbeid, ved at man enklere kan finne informasjon om relevante tidligere boringer.

Team dinner

Å få jobbet med å lage noe som kan gi stor nytte og få god faglig støtte fra alle kanter har vært supert og givende, men det sosiale er jo også veldig viktig for å trives med jobben. Vi har flere ganger byttet PC-en på bordet med mat i våre sosiale samlinger. Så kom vi oss en dag opp på beina og spilte shuffleboard og da.

Team PDF gikk av med seieren i shuffleboardturneringen etter et sterkt comeback forsøk fra team ML

Vi sitter igjen med et fantastisk inntrykk av Pro Well Plan og gleder oss til å følge deres videre vekst.

Takk for oss!

-Carl, David, Joakim og Emilia

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: