Uke 4: Dataknus i dukkehus

Vi har kommet godt i gang, og er allerede inne i uke 4! Vårt team består av Sivert, Vegar og Martine, alle interns i Insights and Data. Vi sitter til vanlig på Capgemini sine kontorer på Skøyen, og prøver å gli inn i miljøet som er der fra før. Fra å bli sett litt rart på etter å ha fått egne plasser i åpent landskap, blir vi nå spurt om å være med å ta pause og gå på butikken – så man kan si det er lett å bli kjent med folk.  

Ekte team building

Dag 2 ble vi kastet rett inn i prosjekt og et møte med vår kunde, Laerdal Medical, som har hovedkontor i Stavanger. Laerdal Medical er et selskap som har gått fra å lage barneleker til de mest avanserte dukker for øvelse på medisinske prosedyrer, faktisk på grunn av sin spesielt myke plasttype! Vi kjente kun til MiniAnne-dukken fra før, men har nå blitt meget god venn med en av de mest avanserte simulatorene de produserer, vår fjerde teammate i sommer – SimMan3G. Vår oppgave er å undersøke og behandle dataene simulatorene registrerer hver gang de blir brukt, kartlegge bruken av simulatorene, og bidra til at Laerdal Medical kan bruke disse i produksjon og i sin oppfølging av kunder.

Produksjonen av simulatorene skjer i samme bygg som hovedkontoret, midt i Stavanger

Laerdals kunder finnes over hele verden, og deres simulatorer brukes av alt fra universiteter og sykehus til militære tropper for øvelse. Det er veldig kult å se hvordan disse simulatorene faktisk kan portrettere mennesker i bilulykker, operasjoner, eller sykesengen, med en enorm katalog av tilstander som hjerteinnfart, slag, allergier, blødninger og uendelig mange andre utfordringer helsepersonell øver på å mestre.

Morgenfly til Stavanger er i tidligste laget for enkelte

Et annet spennende aspekt ved å få besøke Laerdal Medicals hovedsete i Sør-Vest er å rekke morgenflyet til Stavanger. Denne øvelsen må selvsagt balanseres mot søvnbehov og godt gangsyn (gjesp), forberedelser kvelden i forveien (smart), kalkulert reisetid til Oslo S og flyplassen (kort) og reisetid til Oslo S og flyplassen i praksis (lang). Klarer man også å estimere antall barnefamilier i security-en er man på god vei mot suksess (Stavanger).

Litt spent veniting på resultater hører med til Data engineering

Så langt i prosjektet har vi jobbet mye med datapreparering – litt skikkelig data engineering-arbeid. Da jobber vi gjerne direkte mot en Azure SQL database der vi kun trenger å lese data, mens tyngre transformasjoner og endringer i datamodellen gjøres i DataBricks med Spark. Når man jobber med flere hundre millioner datapunkter kan enkle operasjoner ta flere timer å utføre. Da skal man gjerne holde tunga rett i munnen for ikke å kaste bort masse verdifull tid (og prosessorsykler). 

Samtidig som vi jobber med preparering av data, har teamet jobbet med å lage spennende og innsiktsfulle visualiseringer i Microsoft’s Power BI. Man kan få til veldig mye kult på kort tid i Power BI, og det er veldig artig og motiverende å se gleden fra kunden når man kommer med en prototype av en rapport som gir litt innsikt i dataen deres.

Midveismiddag på Olivia

Onsdag markerte vi at vi er halvveis i internshipet med midtveismiddag på Olivia, det har gått fort! Nå skal det bli deilig med en liten uke fri før vi hiver oss rundt og jobber på i 3 uker til mot mål og avslutningspresentasjoner.

Gleder oss til jobbe videre med SimMan3G etter ferieuken

Vi gleder oss til flere turer til Stavanger, og til å se hva vi har fått til når sommeren er over!

-Sivert, Vegar og Martine

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: