Uke 4: Capgemini + Idean = <3

Hei fra designkontoret over gaten!

Med utsikt mot takterrassen til Capgemini sitter Tanu, Jenny, Adrian, Simon og Dina hos Idean, og jobber med et tverrfaglig prosjekt. Kunden er Direktoratet for e-helse, og sammen utvikler vi en digital plattform som kan gjøre livet enklere for personer med diabetes.

Både designere og utviklere deltar i designprosessen

Direktoratet for e-helse jobber for tiden med en del prosjekter som handler om bruk av pasientgenererte data til bedre oppfølging av for eksempel diabetespasienter, og vi er så heldige at vi får hjelpe dem med det! Oppgaven vår er å hente pasientgenererte data fra Google Fit, lagre det på en FHIR-server, og så visualisere dette slik at det enkelt kan deles med helsepersonell dersom pasienten ønsker det. Direktoratet for e-helse har gitt oss vår helt egen Fitbit til å hente data fra, og Jenny ble vårt heldige forsøksobjekt i denne omgangen.

Jenny hører på både Nike og Shia LaBeouf og skal ha en aktiv sommer for å samle så mye data som mulig

Tre uker har gått skremmende fort, men vi har rukket å bli godt kjent – og lært en hel del om hverandres fagområder. Det er gøy å oppleve hva som tilsammen kan komme ut av samarbeid mellom studenter innen informatikk, kybernetikk, interaksjon- og UX-design. Vi har blitt tildelt eget “war room”, og her kriger vi oss gjennom design sprints, databaser og APIer. Programmerere har blitt (tvunget) med på en uke med Google design sprint, og UX-designere har flittig forsøkt å holde tritt når programmerere (bokstavelig talt) har snakket et annet språk.

Her skal vi krige på hele sommeren!

Mellom slagene husker vi på at det er sommer og skolefri, og spiser is og nyter sol (som vi foreløpig ikke er så bortskjemte på). Den lille solen vi har hatt har vi ofte fått på fredager, som passer veldig bra med de faste fredagsfrokostene på takterrassen til Idean. Sammen med de andre ansatte har vi her kost oss over et glass juice, og planlegger å være konsekvente deltagere resten av sommeren!

Frokost i morgensolen er alltid en bra start på fredagen

Utover nye venner i Capgemini og Idean har vi rukket å stifte gode bekjentskap i Direktoratet for e-helse, og vi er velkomne til å sitte hos dem når vi ønsker. Selv om det neppe finnes noen som kan overgå kaffesmaken hos Idean, kommer vi definitivt til å utnytte oss mer av dette tilbudet i fremtiden! De er mer enn ivrige til å involvere seg i arbeidet vi gjør, og vi opplever det som et godt samarbeid.

Fra venstre: Tanu, Dina, Jenny, Adrian og Simon

Nå skal vi krige på videre, og gleder oss til flere updates fra andre summer interns!

– Tanu, Adrian, Dina, Simon og Jenny

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: