Uke 3: Livet på Statens Vegvesen og veien videre

Hei!

Vi nærmer oss nå slutten av tredje uke av sommeroppholdet her hos Capgemini. Denne uken er det endelig oss på Statens Vegvesen som får lov til å styre bloggskuta – Julie, Quit, Alexander, Nora og Eivind . Vi er en gjeng på fem studenter som alle har bakgrunn fra NTNU på linjene Datateknologi og Kybernetikk og robotikk. På kort tid har vi rukket å bli en utrolig sammensveiset gjeng, som sammen håper vi vil greie å levere et prosjekt Capgemini og vi kan være stolte av. 

Fra venstre: Quit, Nora Eivind og Alexander

Vårt teams oppgave denne sommeren er å lage en publikumsløsning som tilgjengeliggjør ulykkesstatistikk og ulykkesdata som Statens Vegvesen besitter. Statens Vegvesen bruker i dag mye tid på å svare på henvendelser om statistikk fra privatpersoner, forskere og journalister. Målet er dermed å spare Vegvesenet for masse arbeid, samtidig som tilgjengeliggjøring forhåpentligvis kan bidra positivt til forskning og dermed trafikksikkerhet.

Første uken startet med at Astrid presenterte design-skissene vi skal ta utgangspunkt i når vi lager nettsiden. Astrid jobber som profesjonell UX designer hos Idean, som er design-selskapet til Capgemini. Vi synes resultatet er et skikkelig profesjonelt og fint design som vi virkelig liker. Samtidig må vi innrømme at vi gruer oss litt til å lage noen av de avanserte komponentene.  

Astrid viser frem designskissene til nettsiden

Men selv om det forventes at man står på som ansatt i Capgemini er det også tid til kos og moro. Gjennom de to ukene her på Vegvesenet har vi for eksempel lært at fredagsquizen er hellig. Da marsjerer hele avdelingen ned fra niende etasje og ut på Vegvesenets solfylte terrasse hvor alle samarbeider om å løse aftenpostens quiz. Vi sliter fortsatt med å samle mer enn fem poeng. 

Lunsj og fredagsquiz på terrassen hos Statens Vegvesen

Denne uken ble vi også med avdelingen på teambuilding. Og som de “pene” konsulentene vi er, valgte flere av oss å gå i dressbukse og skjorte til tross for at aktiviteten var paintball. Det skal sies at flere hevdet de hadde glemt treningstøyet hjemme, men det tror vi ikke noe på. Etter en kort innføring fikk vi skutt godt fra oss, kanskje spesielt mot lederne, noe som selvsagt er ekstra moro. Så får det heller være at det bare var mulig å sove på høyre side på grunn av alle blåmerkene. 

Prøver å se skumle ut for å skremme motstanderlaget

Tiden har gått utrolig fort og det var ikke før vi begynte å skrive at vi innser at vi nærmer oss halvveis. Torsdag morgen viste vi frem hvor langt vi hadde kommet for Statens Vegvesens prosjekteier og øvrige interesserte. Noen av oss var mer nervøse enn andre, kanskje spesielt ettersom flere av de faste utviklerne fra Capgemini hevdet de skulle stille umulige spørsmål. Presentasjonen gikk heldigvis bra og vi fikk mye positive tilbakemeldinger! 

Første demo for Statens Vegvesen

Til nå har sommeren vært spekket med spennende, lærerike og morsomme opplevelser.  Det er alltid noe som skjer! I går tok vi turen til Huk. Tross litt skiftende vær, ble det grilling og kubb med de andre sommerstudentene. Vi håper sommeren fortsetter å levere!

God stemning på Huk!

– Julie, Quit, Alexander, Nora og Eivind

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: