Uke 2: Fra negler med skitt til databasegrensesnitt

Hei fra Mai Ve, Erik, Harald og Anne Marte!

Da har vi fullført andre uke som summer interns i Insights and Data, og er nå i gang med den tredje. Vi har bakgrunn i ulike studier, noe vi synes gjør samarbeidet i sommer ekstra givende. Vi har blitt en fin gjeng, og har troen på at en blanding av Kybernetikk, Indøk, Fysikk & Matematikk og Business Analytics vil gi gode resultater i prosjektet.

Fra venstre: Erik, Harald, Anne Marte og Mai Ve

I sommer er vi på et posjekt hos Veidekke, et ledende entreprenørselskap og eiendomsutvikler i Skandinavia. Veidekke er lokalisert på Skøyen, bare et steinkast unna Capgemini-kontoret (bokstavelig talt). Dette har vi fått utnyttet denne uken, da vi har kost oss med is på takterrassen til Capgemini i solen.

Ispause med andre summer interns

Prosjektet vårt i sommer handler om å hjelpe Veidekke med å få mer innsikt i sine HMS- og kvalitetsavvik, blant annet ved å bruke datavisualiseringsverktøy og maskinlæring. For å forstå mer av prosessene for registrering av slike avvik, startet prosjektet med et interessant besøk på et av Veidekkes byggeprosjekter. Da var det på med hjelm, refleksvest og vernesko i 2-3 størrelser for store, før vi fikk omvisning rundt på byggeplassen og praktisk innføring i noen av de problemene vi skal jobbe med i prosjektet. Besøket ga oss en god oversikt over byggeprosjektet vi besøkte, og hvordan slike prosjekter fungerer. Dog må vi ærlig innrømme at vi ble smått skuffet da vi måtte dra fra byggeplassen uten å ha blitt tilbudt å kjøre verken kran eller gravemaskin.

Innføring i byggeplassen

Ellers ble den første uken brukt til å sette seg inn i prosjektet og å bli bedre kjent med Veidekke. Forrige uke startet vi med å se på dataene som skal analyseres, klargjøre nye data og gjorde noen mindre prototype-analyser. Vi skal bruke visualisringsverktøyet Power BI i prosjektet, og med en god innføring og litt testing på egenhånd, har det gått fint og raskt å lære seg å bruke dette, noe som vil komme godt med videre. For øyeblikket sitter vi på toppen av kontoret til Veidekke, helt for oss selv i 7. etasje, og her skal vi sitte resten av sommeren og spane bort på Capgemini-kontoret.

Stand-up på takterrassen til Veidekke (Capgemini sin takterrasse i bakgrunnen)

På onsdag hadde vi vår første afterwork pils på Prindsen Hage, som var helt ypperlig med tanke på det fine sommerværet. Vi håper på at det fortsetter sånn senere denne uken når vi skal til Huk for grilling og kubb.

Anbefaler alle after work på Prindsens hage!

Fortsetter sommeren slik – med spennende prosjekter, hyggelige og engasjerte kollegaer og veiledere og sosiale samlinger, blir dette en utmerket sommerjobb, med ekstra god giv når vi skal hjelpe Veidekke med innsikt denne sommeren.

Lagbilde fra byggeplassen

– Mai Ve, Erik, Harald og Anne Marte

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: