Uke 1: Internlivet – fra dumplings med gull til kjeledress og truckkjøring

Heihei!

Nå er det litt over en uke siden vi startet som summer interns i Capgemini, og det er på tide å fortelle litt om oppstarten og den første tiden!

Denne uken er det vi tre, Tobias, Fride og Daniel som har ansvar for sommerbloggen. Alle har sterke ambisjoner om å bli rosabloggere, og vi gleder oss derfor veldig til å presentere uken som har gått for dere.

teamTine
Daniel (Indøk, NTNU), Fride (FysMat, NTNU) og Tobias (IT Admin, CBS)

Forrige mandag møtte mange spente summer interns opp på hovedkontoret til Capgemini Norge på Skøyen. Pulsen begynte å stige fort fordi det var seriøst mange ukjente ansikt overalt – men for en herlig gjeng, som alle skulle til forskjellige avdelinger og forskjellige steder i landet!

Vi kickstartet sommeren med to dagers onboarding. Det er ikke en hemmelighet i bransjen at det er mye som må læres – Hva innebærer det egentlig å være konsulent? Hva er egentlig alle verdiene til Capgemini? Freedom, fun og ja, vi skal være bold nok til å si at de resterende fire er vanskelig å huske, to be honest. Men trust me, du lærer dem fort!

Det var veldig hyggelig å bruke den første dagen på å bli bedre kjent med alle, prosjektene og Capgemini. Ikke minst å lære litt om hva det vil si å være konsulent. Avdelingsledere fra alle kanter dukket opp, og var interessert i å se hvilke nye ansikter som skulle imponere dem denne sommeren.

powerofone
Hvordan kan Capgemini hjelpe kundene med ende-til-ende-løsninger?

Dag to ble alle delt inn i forskjellige prosjekter de skulle jobbe med i løpet av sommeren, og fikk vite hvem man var på team med. Etter dette var det duket for noen klassiske team building-aktiviteter. En herlig miks av konkurranse, kleinhet og gøy satt stemningen i rommet, spesielt da første person skulle lage lyder og bevegelser som imiterte en fabrikk. Plutselig stod hele gjengen og bråkte og beveget seg i det som må ha vært et helt fantastisk syn for avdelingslederen som filmet oss.

marshmellow
Vårt første samarbeid som team resulterte i denne kreasjonen

På mandag kveld var det duket for en veldig hyggelig velkomstmiddag på LingLing på Aker Brygge. Vi spiste dumplings med 24 karats gull i det som må ha vært en av de fineste sommerdagene til nå. På det tidspunktet kunne vi ikke annet enn å skåle for hvor herlig konsulentlivet er – og vi venter allerede på neste invitasjon til LingLing!

dumplings.jpg
Kan du spotte gullet?

Det er mye sosialt på agendaen i Capgemini! Allerede tirsdag samme uke deltok Fride på et sosialt arrangement etter jobb, nemlig kubb og sushi med Women@Capgemin, og det var om mulig, enda koseligere enn det høres ut som! Gutta reiste hjem den dagen, og det var faktisk akkurat så koselig som det høres ut som!

kubbsushi
Kubb og sushi i Fognerparken med Women@Capgemini

Etter to dager med onboarding startet hvert team på sine ulike prosjekter, og vi var klare som egg. Møte med kunde gikk strålende, og vi opplevde fort viktigheten av å definere problemstillinger og finne ut hvilket problem vi faktisk skal løse for kunden. For vårt tilfelle skal vi bruke maskinlæring og computer vision til å forbedre lagerprosesser for en aktør i retailbransjen.

For å lette på opplæringsprosessen fikk vi lov til å hospitere på lageret. Kjørende bortover gulvet på truck med en ansatt i selskapet lærte vi stort og smått om prosessene som vi skal forbedre. Det var veldig gøy og innsiktsfullt for prosjektet, og enda et bevis på hvor variert konsulentlivet kan være.

lager
Leker ikke lagerhospitering

En innholdsrik første uke ble avsluttet med sommerfest på hovedkontorets takterrase!  Quiz, beer pong og alt fra vin til hjemmebrygget øl sto på agendaen.  En kjempefin mulighet til å bli kjent med både fjorårets og høstens IgnITe-kull, noe vi selvfølgelig benyttet oss av. En av få ganger mingling faktisk ikke handlet om været, men om hvilke tre ting vi ønsket å ha med oss på en øde øy.

sommerfest19 (2).jpg
Sommerfest på takterrassen på Capgemini-kontoret

Foruten hektiske arbeidsdager med kundemøter og mye selvstendig jobbing, legger de ansvarlige for summer internshipet til rette for mye sosialt. I skrivende stund gleder vi oss alle til after work-pils med de andre internsene her i Oslo. På kalenderen står også grilling, bading og mye spennende for tur. Det er bare å følge med på bloggen fremover – vi garanterer bra content, og ingen sponsa innlegg!

– Tobias, Fride og Daniel

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: