Uke 8: Takk for oss!

Da er det tid for aller siste blogginnlegg denne sommeren. Den æren har vi i prosjekt Helsedirektoratet fått, så hei igjen fra Ingvild, Eirik og Thomas i avdelingen Apps.

åsiste_2
Innsprut for oss i Helsedirektoratet-gjengen

I løpet av denne siste uken har vi gjennomført presentasjoner for de ansatte i Capgemini og hos kunde. De to siste dagene har vi jobbet med å ferdigstille dokumentasjon, slik at det blir lettere for teamet å ta over prosjektet etter oss.

åsiste_3
På skjermen kan du skimte en tegning av arkitekturen vår

Siden det er en stund siden sist, så kan vi gi dere en liten oppdatering på hvordan det har gått med oss i sommer. Vi har fått tatt i bruk mye spennende teknologi, og fått jobbet tett på en kunde som har vært veldig behjelpelig og tilgjengelig hele sommeren. Dette har vært en veldig lav terskel for å ta kontakt hver gang vi lurte på noe. Det har vært kult å bli gitt såpass mye tillit i sommer, som at vi fikk bestemme mye av teknologien og prosessene vi skulle bruke helt selv. I uke 2 skrev vi mer om prosjektet vårt: https://capgeminisommer.no/2018/06/29/uke-2-prosjektoppstart-hos-helsedirektoratet/

åsiste_7.jpg
En del av den endelige prototypen. Her har vi hentet ulike kurs som er opprettet i Outlook inn i applikasjonen.

Prosessmessig har vi hatt veldig fod nytte av verktøyene til Kanban. Vi har hatt en lettgående arbeidsmetodikk, som har hjulpet oss med å forbedre prosessen vår i løpet av sommeren. Vi hadde ingen sprinter, men jobbet kontinuerlig med å planlegge, reviewe og release kode, uten å ha betingede aktiviteter i kombinasjonen med utviklingen. På et prosjekt som skal bygges fra bunnen av, har det vært veldig mye å gjøre i løpet av disse åtte ukene. I samarbeid med kunde lagde vi et Kanban-board som visualiserte vår reelle arbeidsflyt, og ga en umiddelbar oversikt for oss i teamet, våre veiledere og kunde. For å kunne prioritere arbeidsoppgavene, lagde prosjekteier i Helsedirektoratet test-caser til oss, som vi brukte til å lage oppgaver og estimerte tid på, noe som viste seg å være veldig vanskelig. Etter hvert måtte vi prøve å optimalisere tidsestimeringen av hver oppgave, så vi begynte etter hvert å bruke Planning Poker kortene til Capgemini på stand-up møtene.

åsiste_6
Bruk av Planning poker på stand-up møtene. Vi estimerte ut i fra vanskelighetsgrad på hver oppgave.

Med litt forbedringer her og der, fikk vi en mer fornuftig arbeidsfordeling i løpet av sommer. Vi fikk utfylt hverandre bedre og bedre som et team, noe som har vært en viktig del av vårt resultat! Vi har hatt et veldig fint samarbeid i sommer, og er stolte av det vi har fått til. Kunden var også veldig tilfreds med arbeidet vi har gjort etter presentasjonen vår, og da kan ikke vi bli mer fornøyde!

åsiste_9
Pizza og øl etter minigolf

åsiste_8

Utenom å jobbe med prosjekt har vi gjort mye gøy sammen i sommer, som da vi dro på Minigolf på Ekeberg, etterfulgt av pizza og sosialt samvær hos en av sommerstudentene som bor i Oslo. I går hadde vi også avslutningsmiddag på Dinner, der vi fikk en skikkelig avslutning på en fantastisk sommer hos Capgemini!

c3a5siste_1.jpg

Takk for oss!

– Ingvild, Eirik og Thomas

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: