Uke 7: Time to talk Conversational Commerce

Hei!

Nest siste uke av sommerprosjektet er i gang, og vi i Conversational Commerce-temaet jobber nå med siste innspurt av utviklingen før prosjektet skal vises frem neste uke. Vi er et stort tverrfaglig team som jobber med ulike deler av prosjektet. Den tekniske gjengen består av Ludvig, Thomas og Kaisa fra Intelligent Automation (IA) og Thomas og Andrea fra Apps. I teamet har vi også Nora og Hannah fra Idean og Anniken fra Capgemini Consulting, som skal fortelle om hva de holder på med senere i uken.

Uke7_2
En del av det tekniske teamet, fra venstre: Christian (guru), Marius (prosjektleder), Kaisa, Andrea, Thomas, Ludvig og Thomas

Hva er Conversational Commerce? Kort og godt: handel via samtale. Vårt prosjekt går ut på å lage en Proof of Concept (PoC) for taleassistenter som kan brukes mobilt. Dette vil si at vi utvikler apper som lar deg planlegge handleturer, kjøpe ting på nettet eller lage en Tweet ved å kun bruke stemmen. Vi gjør dette for å se hva denne nye teknologien kan brukes til, og for å kunne demonstrere dette for andre bedrifter. Nå som det blir mer vanlig med taleassistenter, som Google Home og Alexa, blir dette et viktig område for utvikling og apper, noe som foreløpig er lite utforsket.

Vi bruker Dialogflow på frontend og Google Firebase Beta på backend. I tillegg har Capgemini en partneravtale med Google, som vi har hatt et godt samarbeid med gjennom sommeren. Google har hjulpet oss i prosjektet gjennom at vi har fått tilgang til noen av betaproduktene deres – ganske kult!

Uke7_1
Intelligent Ape (IA) og Code Monkey (Apps) med sin faste frokost

Ettersom vi er sommerens største og mest tverrfaglige team, der vi kommer fra svært forskjellige fagbakgrunner, er det viktig at vi kommuniserer tydelig med hverandre. Derfor har teamet et stort fokus på å bruke Kanban-board og har daglige stand-up meetings for å holde hverandre oppdaterte. Her får vi innsyn i andre prosesser og metoder enn de vi er vant til, som gjør det spennende å jobbe sammen. Det å få faktisk brukerinnsikt fra ekte tester, erfaringer fra andre prosjekter og andre synspunkter er essensielt når vi lager noe få har gjort før oss. Vi hadde dermed ikke vært i stand til å lage en taleassistent som snakker godt med mange mennesker uten å ha et bredt team.

Uke7_3
Høy konsentrasjon ved storyboardet

I tillegg til jobb har vi også funnet på mye sosialt denne sommeren. Senest fredag hadde vi fredagspils og kommende onsdag blir det minigolf, hvor eneste målet er å slå Marius (prosjektleder) og å ha det kjekt!

Vil du se mer? Følg @capgeminino på Instagram!
– Thomas, Ludvig, Kaisa, Thomas og Andrea

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: