Uke 6: Chatboten Ada i Fredrikstad

Heisann!

Vi er Fredrikstad-teamet, og jobber med en PoC (Proof of concept) for en chatbot til HR-avdelingen. Vi har nettopp kommet tilbake fra ferie, en uke hvor vi faktisk lengtet litt tilbake til kontoret for å jobbe videre med prosjektet. Heldigvis er det sol og sommer også i Fredrikstad, så det har ikke vært helt uutholdelig med ferie.

fredrikstad_3_4 (2).jpg
Godt i gang med siste innspurt

Da vi startet opp med prosjektet etter onboarding i uke 1, så vi aldri for oss at vi skulle komme så langt som vi har gjort nå. Vi bestemte oss å jobbe etter Scrum-metodikk i prosjektet, og oppgavene på scrum-boardet har flydd fra doing til done i en enorm fart. Tidlig kom vi frem til at det var Google Dialogflow vi ville bruke for å lage chatboten. For oss som aldri har jobbet med et lignende prosjekt før var dette en myk overgang inn i det ukjente. Gjennom prosjektet har vi også gitt chatboten vår et navn, hun heter Ada!

Vi gjorde oss tidlig ferdig med en MVP1 (minimum viable product) i uke 3, hvor vi også fant ut at vi ville automatisere prosessen ved å lage en chatbot. Vi begynte så fra scratch igjen! Gjennom de siste ukene etter dette har vi jobbet med å lage en crawler for å innhente informasjon fra HR sine nettsider, og vi har automatisert genereringen av intents til Dialogflow. Prosjektet har vi satt opp prosjektet i Google App Engine, slik at chatboten blant annet oppdaterer seg selv ukentlig og forhindrer at informasjonen blir utdatert. Brukergrensesnittet til Ada har også vært høyt prioritert, og vi har jobbet mye med for å inneholde ønskelig funksjonalitet.

Denne uken har vi hatt siste runde med utvikling før vi starter på frys-uke neste uke. Det som er spesielt med frys er at da skal vi ikke begynne på nye funksjonaliteter i systemet, vi skal derimot teste, fikse og dokumentere det vi har gjort gjennom prosjektet. Rett og slett en liten finpuss på vår kjære Ada!

Presentation1 (2).jpg
Fredrikstad byr på flere teambuling-aktiviteter

Det er ikke bare jobb som står på agendaen til en summer intern i Capgemini. Gjennom internshipet har vi deltatt på felles middager, grilling og volleyball og Fangene på fortet med teamene i Oslo. Her i vårt team i Fredrikstad har vi funnet på egne morsomme aktiviteter, blant annet bowling og shuffleboard. Felles middag med pizza på menyen var også en innertier!

fredrikstad_1
Dette er teamet: Marcus, Anna og Erik

På teamet er vi 3 summer interns, med forskjellige bakgrunner. Det viste seg tidlig at det skulle bli nyttig for ukene vi hadde foran oss i prosjektet. Marcus har i vår fullført bachelorgrad ved Høgskolen i Østfold og fått tittelen dataingeniør, og skal etter internshipet starte i Capgemini som en del av IgnITe(!), graduate-programmet i Capgemini. Anna har også fullført en bachelorgrad i vår, derimot i informasjons- og kommunikasjonsteknologi ved Universitetet i Bergen. Hun skal starte på master i informatikk etter sommeren ved samme universitet. Sistemann på teamet er Erik. Han har nå fullført sitt første år som masterstudent i Computer Science ved Høgskolen i Østfold og skal fullføre graden etter sommeren.

Å jobbe i team med andre studenter med andre bakgrunner har vært noe av det beste med internshipet i Capgemini! Vi har lært å jobbe sammen som er team og å jobbe med nye teknologier vi ikke så for oss vi skulle touche innom i løpet av prosjektet. Oppfølgingen fra veiledere har vært veldig bra, og vi kunne ikke bedt om bedre veiledere til å geleide gjennom internshipet. Vi gleder oss til å levere og oppfordrer alle til å søke å søke summer internship i Capgemini!

Vil du se mer fra oss og de andre internsene?
Følg @capgeminino på Instagram!

– Anna, Marcus og Erik

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: