Uke 3: The Cyber Security Intern

Hei!

Uke 3 av internshipet er overstått og rekorden for antall kopper kakao på en uke er smadret. Heldigvis er ikke å gå frem og tilbake fra kaffemaskinen det eneste jeg gjør om dagen – jeg er nemlig intern i Cyber Security avdelingen! Der jobber jeg med å sikkerhetsteste en web-basert bankløsning. Jeg er eneste intern på prosjektet, men får veldig god oppfølging av to flinke og erfarne Capgemini-konsulenter. Banken, som også blir utviklet av Capgemini, står for tur til å bli undersøkt for sårbarheter, og gjennom internshipet kommer det blant annet til å bli gjennomført automatiske tester, code reviews, scans, black box-tester og white box-tester.

eivind1 (2)
Cyber Security pose

I de første ukene av internshipet har det vært en bratt læringskurve. Det finnes uendelig mengder av metoder og verktøy som kan brukes under en sikkerhetsvurdering. Det er viktig å gjøre en grundig jobb når det kommer til sårbarhetstesting, og man kan dele opp jobben som må gjøres i flere faser. Vi er nå i første del av testingen, der vi gjør en del information gathering og vulnerability scans, for å se om vi kan avdekke noen hull eller feil. Foreløpig ser det bra ut.

evind2 (2)
Legg merke til den freshe kakaokoppen

Jeg sitter in-house hos Capgemini på Skøyen, og jobber stort sett alene på prosjekt. Heldigvis har jeg tett kontakt med flere av de ansatte og de andre sommerstudentene. Selv om det er nok å gjøre i prosjektet, prøver vi å kose oss litt også, noe som ikke er vanskelig med den sommervarmen som er i Oslo nå.

IMG_20180705_143503719_HDR (2)
Fast ispause på takterassen

Videre utover sommeren er jeg spent på om vi kommer til å finne mange svakheter i bankapplikasjonen. Som pen-tester håper man jo selvsagt på det, hehe. Samtidig gleder jeg meg til flere sosiale events, mer kakao og masse isspising.

Vil du se mer? Følg @capgeminino på Instagram!

-Eivind

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: