Uke 2: Prosjektoppstart hos Helsedirektoratet

Hei!

Uke 2 av internshipet er allerede over, det går unna når man har det gøy! I dette innlegget skal de tre informatikkstudentene Thomas, Ingvild og Eirik fortelle om hvordan de har hatt det som interns hos Capgemini den siste uken, og om prosjektet de skal jobbe med i sommer.

Etter 2-dagers onboarding var det klart for å vende snuten mot prosjektoppstart, nærmere bestemt mot Helsedirektoratet. Vi møtte spente opp, og ble i løpet av de første timene presentert for prosjektet av kunden. Prosjektet vårt er delt opp i to deler. Den første delen går ut på å lage en PoC (Proof of Concept) for integrasjon mellom en web-applikasjon og Microsoft sin Outlook-kalender. I den andre delen av prosjektet skal vi lage en nettside for kursadministrering internt, som skal bli brukt av ansatte i Helsedirektoratet. Der skal være mulig å opprette og melde seg på kurs, som også skal skrives til de ansattes kalender.

BLI2 -1.jpg
Thomas forklarer ideer for design

Vi ble i løpet av første uken ferdige med PoC’en, og besvarte spørsmål stilt av kunden, Dett ved hjelp av en applikasjon  vi utviklet som hentet ut kalenderinformasjon fra brukere, samt skrev til brukernes kalender. Dette skal vi ta med oss videre til neste steg i prosessen som er å utvikle nettsiden.

BLI2 - 3 - Copy
Lunsj på terrassen til Helsedirektoratet

I prosjektet fikk vi vurdere og velge web-rammeverk helt selv ,og endte opp med å velge JavaScript-biblioteket React. Vi skal også bruke .NET og C# som backend, med kildekodeintegrasjon til skye,n ved bruk av Microsoft Azure Portal.  Vi har allerede fått tatt i bruk praksisen i DevOps-metoder, som vi lærte om på onboarding. I tillegg skal vi gjennom sommeren lære mer hvordan å arbeide i team, og ta i bruk ulike prosesser i utviklingsprosjekter. Vi har blant annet stand-up meetings hver dag, hvor vi har stort fokus på prosessen, bruker Kanban-board for visualisering, og har par-programmering.

BLI2 - 2.jpg
Ispause på møterommet

Noe vi merket veldig fort som summer interns i Capgemini, er at det er mye sosialt som skjer utenfor arbeidstiden. Capgemini har blant annet en egen klatregruppe, som drar og klatrer ca. en gang i uken, hvor alle kan kan være med, også de uten erfaring. Denne uken dro gjengen til Klatreverket på Torshov.

Klatring.jpg
Eirik og Ludvig (summer intern på et annet team) på klatring med klatregruppen

I tillegg til klatring, er det andre spontane sosale sammenkomster. Ingvild og Thomas var med veilederen vår, Daniel, på en sosial meet-up etter arbeidstid. Her møtte vi mange konsulenter i både Capgemini og andre bedrifter i IT-bransjen, noe som var utrolig hyggelig- Også er jo været i Oslo helt fantastisk for tiden! Vi kan bare si at vi gleder oss til fortsettelsen, og de neste ukene som interns i Capgemini.

Vil du se mer?
Følg @capgeminino på Instagram!

– Thomas, Ingvild og Eirik

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: