Uke 5: Summer of Code – Stavanger

 

Nå er vi over halvveis i Summer of Code, og her i Stavanger er det mye som skjer for tiden.

Nylig hadde vi besøk av Stavanger Aftenblad, som skrev artikkel om prosjektene vi jobber med i sommer. De stilte både oss og representanter fra ONS og SevenSix spørsmål om hvilke verdier Summer of Code gir oss alle. Det var interessant å bli stilt i rampelyset, og vi fikk god anledning til å fortelle om hvilke verdier sommerprosjektene har for oss studenter. Artikkelen kan leses her (krever Stavanger Aftenblad abonnement).

cof
Avisen som kom i posten Torsdag 13. Juni

ONS er en stor olje- og energimesse som tar plass her i Stavanger annenhvert år. Med opptil 80 000 besøkende, er det mye som skjer, og programmet er stort og innholdsrikt. Det er viktig at informasjon er lett tilgjengelig under et så stort arrangement; deltakerne trenger å vite hvor programmet skjer, og hvordan en finner vei. ONS-appen spiller en sentral rolle for å hjelpe messebesøkende med disse behovene.

sdr
Skisser og post-it’s er hyppig brukt

ONS2018 appen bygger på fundamentene til ONS2016 appen som Capgemini har utviklet tidligere. Målet med årets prosjekt er å utvide appen med funksjoner som hjelper messebesøkende med å finne frem relevant informasjon, samt muligheten til å utvide sitt profesjonelle nettverk. Det å knytte appen til en bruker gir appen et personlig preg, og brukeren kan da skreddersy sitt messebesøk til sitt behov, få anbefalinger og skaffe nye kontakter.

sdr
Under Stavanger Aftenblad besøket fikk vi mulighet til å vise representant fra ONS-organisasjonen hvordan vi arbeider

Prosjektet har god fremgang, og gjennom ukentlige «show and tell» møter hos ONS har vi god dialog om hva som er gjort, hva som skal gjøres, og vi får oppklaringer dersom noe skulle være uklart. Disse møtene har stor verdi, og er til fordel for både oss og kunden. Tirsdag hadde vi sist møte, hvor vi blant annet utforsket ulike måter å fremheve kontakter og arrangement basert på app-brukerens interesser.

IMG_2368
Tennis gjengen fikk gode spørsmål av journalisten

Men det er ikke bare ONS prosjektet som har god fremgang. Tennis prosjektet er i god rute med sin «MVP» (minste brukbare produkt). Produktet her er basis for en e-læringsplatform, hvor tennisspillere kan få tilbakemelding av trenere gjennom videoanalyse og rapport. Teamet er i mål med sentrale funksjoner som registrering av brukere, bestillinger og rapportskriving. Hver fredag er det møte med SevenSix her på kontoret, og gjennom disse møtene får vi vise frem og fortelle hvilken fremgang som har blitt gjort den siste uken.

Summer of Code har til nå vært krevende, men givende og gøy. Mer informasjon om hva Summer of Code er kan finnes på www.summerofcode.no. Her finner man informasjon om tidligere prosjekter, og kunder kan sende prosjektforslag til neste års Summer of Code.

Begge team kjenner at slutten på Summer of Code nærmer seg, men vi har god tro på at de siste ukene blir bra, og at vi får ferdigstilt mye av det som gjenstår.

Jon Arne

Forfatter: Jon Arne Bø Hovda

Jon Arne er 4.års masterstudent på dataingeniør ved Universitetet i Stavanger, og skal vie sommeren til å delta på Summer of Code. Han er interessert i trening, men kan og finne på å bruke lange dager foran PCen. Summer of Code kommer til å gi Jon Arne muligheten til et unikt innblikk i konsulentverdenen, og han ser frem til en utfordrende og interessant sommer hos Capgemini.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: