Uke 4: Summer of Code – Oslo

Vår første sprint!

To uker har gått og vi i Summer of Code – Oslo er ferdig med vår første sprint. I dette innlegget vil vi gi våre lesere et innblikk i de ulike aspektene i en sprint, hvordan det har vært å jobbe mot en demo, og hvilke erfaringer vi skal ta med oss videre i neste sprint.

Sprint planning meeting

Det er tilsammen ni utviklere og én designer på Summer of Code-prosjektet. Som dere kanskje har gjettet utifra overskriften benytter vi oss av systemutviklingsmodellen Scrum. Vi er delt inn i mindre grupper på en til to utviklere som har hovedansvaret for hver sin del av prosjektet. Den første sprinten har vart i to uker. For å planlegge hva vi skulle gjøre under den første sprinten ble det skrevet User Stories av oppdragsgiver. Disse er lengre, ofte funksjonelle ønsker oppdragsgiver ønsker å få levert.

«As a customer, I want to see information about clothes brought into the fitting room.»

– GS1, customer

19885978_10159044272035083_1847310598_o
Gruppene diskuterer hvordan de best kan bryte ned User stories til mindre Tasks

Vi satte oss med gruppene våre og lagde mindre, oversiktlige og estimerbare oppgaver ut av de gitte User stories. Noen av gruppene valgte å sette fokus på én type oppgave som for eksempel: skrive all kode knyttet til nettverkskommunikasjon, mens andre grupper valgte å skrive mindre oppgaver som: legge til ikoner i applikasjon og legge til lyd i applikasjon. Deretter presenterte vi planene våres til de andre grupper og fikk de godkjent.

Mye nytt

For de aller fleste av oss var det veldig mye nytt å sette seg inn i. Nye språk, rammeverk og verktøy gjorde de første dagene utfordrende. Arbeidet gikk kanskje ikke så mye fremover som det vi hadde sett for oss, og mye av tiden gikk til prøving og feiling. Mye feiling. Heldigvis er vi en allsidig gruppe der alle har forskjellige ferdigheter og sitter inne på mye forskjellig kunnskap. Dette lærte vi å utnytte slik at vi kunne hjelpe hverandre når man satt fast på et problem. Vi fant også ut at det er viktig å snakke sammen på tvers av gruppene, slik at vi unngår misforståelser og unødig omskriving av kode.

Utførelse av demo

Demoen ble holdt på Engelsk og varte i drøye 45 minutter. Hver gruppe presenterte hva de har jobbet med, hvilke utfordringer de har møtt og hvordan de har løst disse. Hver gruppe har møtt noen like men også mange forskjellige utfordringer gjennom den første sprinten. Det viktigste er at vi i denne demoen fikk vist at vi har omgjort problemer til utfordringer og løst disse individuelt og med samarbeid. Vi lagde en demo applikasjon som illustrerte nettverkkommunikasjonen mellom de forskjellige komponentene i prosjektet. Alle gruppene fikk vist fremgang og kunden samt prosjektledere var fornøyde med resultatene vi presenterte.

19859326_10156078231092119_1653171263_o
Presentasjon av demo og besvarese av spørsmål

Retrospektiv

Etter en sprint er avsluttet er det viktig å analysere hvordan arbeidet har gått. Dette gjorde vi ved å skrive post it lapper på hva vi vil fortsette å gjøre, begynne å gjøre, og slutte å gjøre. Etter at alle hadde presentert lappene sine så vi at det var mye som gikk igjen. Vi måtte bli flinkere til å kommunisere på tvers av gruppene, fortsette å spørre om hjelp og utnytte hverandres ferdigheter, og stoppe å definere for store tasks. Dette var nyttig å kartlegge for å kunne utføre sprint 2 på en enda bedre måte.

Tanker rundt første sprint. Har det gått bra? Hva kan vi gjøre bedre?

Alt i alt kom vi et godt stykke på veg med prosjektet. Ikke alle ble ferdige med sine oppgaver, men det var kanskje forventet. De to siste ukene har uten tvil vært utfordrende, lærerikt, og ikke minst utrolig gøy. Vi gleder oss til å starte på neste sprint!

Lars & Anne-Marie

Forfatter: Lars Niebuhr

Jeg er en del av Capgemini sitt Summer of Code program. Sommeren skal jeg tilbringe hos GS1 Norway Smart Centre, hvor jeg skal jobbe som back-end implementør med fokus på skyløsninger. Jeg er 24 år, fra Hamar og nyutdannet dataingeniør fra NTNU. Jeg er engasjert i frivillighetsorganisasjonen Norsk Folkehjelp og liker godt å samarbeide med andre. Jeg synes det er moro å utfordre meg seg selv på områder jeg ikke nødvendigvis er en racer på. Ellers gleder jeg meg til å tilbringe sommeren i Capgemini, og møte nye mennesker med felles interesser.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: